Welkom bij Flex Interim

Fiscaal nieuws

RSS feed currently not available


Please try again later
Error
  • Error loading feed data.
Accountancynieuws
Print

Bedrijfsovername - bedrijfsverkoop

Op deze pagina vindt u een aantal visies, checklisten en stappenplannen op het gebied van bedrijfsoverdracht en corporate finance.

Bedrijfsoverdracht wordt gezien als verzamelterm voor een bedrijfsverkoop of bedrijfsovername. De adviesartikelen beschrijven de wijze waarop een DGA zich effectief kan voorbereiden als hij een besluit heeft genomen om zijn bedrijf te verkopen of een onderneming wil overnemen. Met name het aspect bedrijfswaardering, de keuze voor een waardebepaling methode zoals de discounted cash flow methode (DCF methode), het opstellen van een intentieverklaring; geheimhoudingsverklaring en het selecteren van een overname adviseur die zorgt voor de overnamebemiddeling en begeleiding van uw onderneming. Dat de uiteindelijke verkoopwaarde en hoogte van de stakingswinst bij bedrijfsopvolging, verkoop of overname van uw bedrijf in het voortraject ligt, wordt duidelijk bij de checklists bedrijfsovername en praktijkvoorbeelden.

Onderstaande bedrijfsoverdracht advies artikelen beschrijven:

  • Hoe bedrijfsverkoop en bedrijfsovername organiseren?

  • Bedrijfswaardering en overnameadviseur: dcf methode; intentieverklaring en geheimhoudingsverklaring

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u over wilt gaan tot bedrijfsoverdracht, maar één ding is zeker; een bedrijfsverkoop is voor veel ondernemers een eenmalig vertrouwelijk traject en is vaak langdurig en intensief. Dit verkoop bedrijf artikel gaat in op de wijze waarop u uw bedrijf verkoopklaar kunt maken. Achtereenvolgens wordt besproken aan wie u uw bedrijf kunt verkopen, hoe u de verkoopwaarde bedrijf kunt vergroten, hoe u de waardering van uw onderneming kunt beïnvloeden en op welke wijze u een geschikte koper en overname adviseur kunt vinden die alle aspecten van corporate finance beheerst en uw belangen goed en onafhankelijk behartigt bij de bedrijfsoverdracht.

Begeleiding & advies bij bedrijfsopvolging

Aankoopbegeleiding

Flex Interim begeleidt u bij het zoeken naar een voor u passend bedrijf; wij verlenen u assistentie bij het onderhandelingsproces met de verkoper en diens adviseurs, maar ook in gesprekken met mogelijke informal investors en bankiers. Wij bieden u een op maat gesneden plan van aanpak conform uw wensen en verzorgen eveneens de uitvoering van dit plan.

Verkoopbegeleiding

Flex Interim gaat op zoek naar personen en/of bedrijven, die passen binnen uw zoekprofiel. Wij adviseren u inzake het verkoopklaar maken van uw bedrijf. Daarnaast stellen wij in nauw overleg met u en uw adviseurs een waardering van uw bedrijf vast, een en ander in het licht van de financierbaarheid voor de koper en de continuïteit van de onderneming. Wij stellen een plan van aanpak voor waarin we, in overleg met u, vastleggen op welke wijze het verkooptraject wordt bewandeld en wie welke verantwoordelijkheden krijgt.

 
You are here: