Welkom bij Flex Interim

Fiscaal nieuws

RSS feed currently not available


Please try again later
Error
  • Error loading feed data.
Accountancynieuws

Riskmanagement

E-mail Print PDF

Organisatiebrede governance, risicobeheersing en compliance

 

In de loop der jaren is risicomanagement steeds complexer geworden. Om aan de hogere eisen tegemoet te komen hebben veel ondernemingen hun risicomanagementfuncties uitgebreid, zowel in aantallen medewerkers als in verantwoordelijkheden. Het is echter niet vanzelfsprekend dat dit ook altijd resulteert in een effectievere dekking.

Bij veel organisaties is er nu sprake van meerdere risicomanagementfuncties die los van elkaar opereren. Twee problemen die zich hierbij vaak voordoen zijn het silodenken en het gebrek aan verbondenheid met de overkoepelende bedrijfsstrategie.

Onvoldoende afstemming kan zelfs een belemmering vormen voor het vermogen van de organisatie om risico’s goed te beheersen en kansen op dit gebied te benutten.

Onze dienstverlening kan u helpen een hoogwaardig, geïntegreerd risicobeheersings- en controlesysteem op te bouwen dat bijdraagt aan het verminderen van de complexiteit en waarmee kosten kunnen worden bespaard, en dat tegelijkertijd zorgt voor betere resultaten en betere bescherming van uw bestaande activa. Koplopers binnen de markt bouwen een voorsprong op de concurrentie op door middel van pragmatische maar daarom niet minder waardevolle verbeteringen in de manier waarop risico’s worden beheerst. Op dit moment bieden de marktomstandigheden meer kansen op dit gebied dan ooit tevoren.

 
You are here: